Aarhus Universitet

10/09/2024 | Press release | Distributed by Public on 10/09/2024 13:09

Topeksperter og store idéer: Årsmøde om Personlig Medicin

Topeksperter og store idéer: Årsmøde om Personlig Medicin

Den 20. november 2024 afholder Netværket om Personlig Medicin ved Health sit tredje årsmøde - et arrangement, som du ikke må gå glip af, hvis du brænder for personaliseret behandling og banebrydende medicinsk forskning. Se talerne og hvordan du registrerer dig her.

Foto: Simon Byrial Fischel, AU Health
9. oktober 2024 af Simon Byrial Fischel

Tilmeld dig nu

Arrangementet finder sted fra 8.30 til 16.00
onsdag den 20. november i AIAS-auditoriet.
Deltagelse er gratis, men tilmelding er påkrævet.

Tilmeld dig senest søndag den 10. november 2024 for at sikre dig en plads.

En spændende række af verdensklasseforskere både fra Danmark og udlandet er på programmet til det tredje årsmøde i Netværket om Personlig Medicin, som finder sted onsdag den 20. november i AIAS-auditoriet.

Arrangementet byder på et heldagsprogram med præsentationer, posters og flash talks - og som altid er der også afsat god tid til at netværke.

"Med præsentationer, der dækker alt fra, hvordan vi kan behandle blærekræft i de tidlige stadier til, hvordan CRISPR-teknologi kan hjælpe os med bedre at forstå genetiske sygdomme, vil årsmødet give et godt indblik i fremtiden for personaliseret behandling. Uanset om man er forsker, kliniker eller sundhedsinnovatør, er jeg sikker på, at man vil gå herfra med både nye indsigter og forbindelser," siger professor Lars Dyrskjøt Andersen, medlem af netværkets styregruppe og medarrangør af årsmødet.

Årets program byder på indlæg fra blandt andre:

  • Lektor Amir Horowitz fra Icahn School of Medicine ved Mount Sinai, som vil åbne dagen med at præsentere, hvordan multi-omics kan afsløre mekanismer for resistens og respons på BCG-immunterapi til blærekræft i tidlige stadier.
  • Professor Christian Erikstrup fra Aarhus Universitet, som vil dele indsigter fra det danske bloddonorstudie, der viser, hvordan store immunologiske data kan bruges til at fremme folkesundheden.
  • Professor Konstantin Khodosevich fra Københavns Universitet, der dykker ned i psykiatrien og forklarer, hvordan såkaldt high-resolution-omics kan afsløre sygdomsmekanismerne bag komplekse psykiatriske lidelser.
  • Professor Kyung Min Noh fra Aarhus Universitet, som præsenterer sin forskning om kromatinregulatorer ved brug af CRISPRi-teknologi, og kaste lys over, hvordan disse værktøjer kan bruges til at dissekere sygdomsmekanismer på enkeltcelleniveau.

"Sundhedsvæsenets fremtid er afhængigt af samarbejde på tværs af discipliner og mellem forskere og forsker-studerende på alle niveauer. Og det er på møder som dette, at samarbejdet begynder. Det er den perfekte lejlighed til at netværke, dele idéer og starte nye projekter, der i sidste ende kan få reel indflydelse på patientbehandling," siger professor Jacob Giehm Mikkelsen, som er medlem af netværkets styregruppe og medarrangør af årsmødet.

Kontakt
Netværkskoordinator Anja P. Einholm
Aarhus Universitet Health - Fakultetssekretariatet
Email: [email protected]
Telefon: 93 50 84 08