True Finns

07/01/2024 | Press release | Distributed by Public on 07/01/2024 02:45

Monet islamia arvostelevat voivat elää Saksassa vain jatkuvassa poliisien suojeluksessa

Poliisit suojelevat Saksassa ympäri vuorokauden useita islamiin kriittisesti suhtautuvia tutkijoita ja kirjailijoita islamistien murhauhkausten takia. Mannheimin veitsi-isku osoitti, että uhka on todellinen.

Tutkijat syyttävät Saksan punavihreää keskustelukulttuuria radikaalin islamin uhan vähättelystä ja siitä varoittavien tutkijoiden mustamaalaamisesta ja leimaamisesta äärioikeistolaisiksi.

Jatkuvassa hengenvaarassa on muun muassa Saksan ensimmäinen turkkilais- ja kurditaustainen naisimaami, asianajaja ja naisten oikeuksien puolustaja Seyran Ates.

Äärimuslimit uhkaavat murhata hänet, koska hän on eräs Berliiniin liberaalin Ibn-Rushd-Goethe -moskeijan perustajista.

Ääri-islamilaiset piirit eivät hyväksy, että naiset ja miehet saavat rukoilla siellä samassa tilassa, ja että naisilta ei vaadita huivia.

Yhtä paljon heitä kauhistuttaa, että moskeijaan toivotetaan myös seksuaalivähemmistöihin kuuluvat tervetulleiksi.

Berliinin Moabitissa sijaitseva moskeija on suljettu toistaiseksi viranomaisten päästyä perille Isisiin kuuluvien tadzikistanilaisten islamistien suunnitelmista tehdä sinne terrori-isku.

Naisten puolustaminen on hengenvaarallista

61-vuotias Ates on joutunut murhayrityksen ja ammuskelun kohteeksi hänen puolustettuaan oikeudessa perheväkivallan kohteeksi joutuneita turkkilaisia ja kurdinaisia.

Murhauhkauksia on sadellut hänen kirjoitettuaan islamin tarvitsemasta seksuaalisesta vallankumouksesta. Hän vastustaa myös vanhempien järjestämiä tyttöjen ja poikien pakkoavioliittoja.

Siviilipoliisit joutuvat turvaamaan ympäri vuorokauden hänen jokaista askeltaan.

Poliisit suojelevat koko perhettä

Myöskään palestiinalaistaustainen saksalais-israelilainen psykologi ja radikalismintutkija Ahmad Mansour ei voi liikkua julkisuudessa ilman henkivartijoita.

Poliisit suojelevat myös hänen tutkijavaimoaan ja tytärtään.

Baijerin yleisradion kuvaamassa dokumenttiohjelmassa 47-vuotias Mansour kertoo saavansa päivittäin murhauhkauksia.

Radikaalia islamia kritisoivien kannanottojensa takia hänestä on tullut myös vasemmistoaktivistien maalitaulu.

Koraania ei saa lukea kuin keittokirjaa

Islamistien murhauhkausten ja joka askeleella seuraavien poliisien kanssa elämään joutuviin henkilöihin kuuluu myös saksalais-egyptiläinen kirjailija ja politiikantutkija Hamed Abdel-Samad.

Korkeat egyptiläiset islam-oppineet julistivat hänelle kuolemantuomion vuonna 2013 sen jälkeen, kun hän oli luennoinut Kairon yliopistossa islamilaisesta fasismista.

Uhkausten aallon nostatti myös hänen samasta teemasta kirjoittamansa kirja. Ranskassa sitä ei uskallettu julkaista aluksi lainkaan terrori-iskujen pelosta.

Äärimuslimit pitävät islamin pilkkaamisena 52-vuotiaan Abdel-Samadin näkemystä, että Koraania ei pidä lukea kuin keittokirjan reseptejä eikä pitää poliittisena ja juridisena neuvonantajana.

Itsemurhaiskuista varoittaminen oli liikaa

Lisää islamistien vihaa Abdel-Samad sai niskaansa julkaistuaan 2017 sosiaalisessa mediassa arabiaksi, saksaksi ja englanniksi maailman kaikille muslimeille suunnatun vetoomuksen, jossa hän varoitti nuoria muslimeja ryhtymästä imaamien tahdosta itsemurhapommittajiksi.

Viestiä ehdittiin klikata myös arabimaissa yli miljoonaa kertaa ennen kuin Twitter sulki ilmiantojen vuoksi lyhytaikaisesti hänen tilinsä.

Abdel-Samadin julkisuudessa esittämän arvion mukaan tilin sulkemisen taustalla saattoivat vaikuttaa sosiaalisen median monet islamilaiset ja vasemmistolaiset työntekijät, jotka suosivat usein enemmän lännen ja Israelin vastaisten kuin islamiin kriittisesti suhtautuvien tilejä.

Useita salaisia asuntoja

Abdel-Samadia suojaa viisi siviilipoliisia ympäri vuorokauden.

Häntä kyyditään asioilleen poliisin ohjaamalla panssaroiduilla autolla, jossa istuu hänen lisäkseen ainakin yksi henkivartija. Perässä seuraa toinen auto, jossa on kolme poliisia.

Hän asuu eri asunnoissa salaisissa osoitteissa, jotka ovat jatkuvassa poliisien tarkkailussa. Henkivartijat seuraavat häntä myös ulkomaille.

Islamin arvostelu koetaan vihamielisenä

Islamistien murhauhkauksilta 24/7 suojeltaviin kuuluu vuodesta 2017 lähtien myös frankfurtilaisen Johann Wolfgang Goethe -yliopiston globaalia islamia tutkivan laitoksen emeritusprofessori Susanne Schröter.

Äärimuslimit pitävät islamvihamielisenä ja muslimeja syrjivänä hänen tapaansa arvioida poliittinen islam erääksi totalitarismin muodoksi.

Schröteriin kohdistettiin myös saksalaisessa keskustelussa kritiikkiä hänen sanottuaan, että islamismi on äärioikeistolainen liike ja ihmeteltyään, miksi saksalaisessa yhteiskunnassa käytävää "taistelua oikeistoa vastaan" ei laajenneta hyvällä syyllä myös taisteluksi islamismia vastaan.

Mannheimin isku ja poliisimurha palauttivat pelon

- Uskoni poliisiin oli vahva ja toivoin, että heillä on kaikki kontrollissa, mutta turvattomuuden tunne palasi islam-kriitikko Michael Stürzenbergeriin kohdistetun iskun jälkeen, kirjoitta Schröter kolumnissaan Focus-lehdessä.

Hän viittaa tapaukseen, jossa afganistanilainen pakolainen puukotti toukokuussa Mannheimin torilla islamkriittistä tilaisuuttaan aloittelevaa Stürzenbergeriä ja surmasi paikalle juosseen poliisin.

- Sataprosenttista turvallisuutta ei ole, mutta silti täytyy kysyä, miten tällainen isku saattoi tapahtua, Schröter kirjoittaa.

Islamistien vähättely ruokkii väkivaltaa

Schröter uskoo, että Mannheimin veitsi-isku on välittömässä yhteydessä vuosia jatkuneeseen käytäntöön vähätellä islamismia ja sulkea silmät Saksan maahanmuuttopolitiikan varjopuolilta

Isku juontaa hänen mukaansa myös yleiseen ilmapiiriin, jossa ääri-islamilaisuudesta varoittavia tutkijoita ja muita henkilöitä usein mustamaalataan ja syytetään muslimeihin kohdistuvasta rasismista ja islam-fobiasta.

Schröterin mielestä islamismin arvostelijat leimataan Saksassa usein äärioikeistolaisiksi ja tällä tavalla suhteellistetaan näin myös itse iskua.

PERTTI RÖNKKÖ, BERLIINI