Det Radikale Venstre

06/27/2024 | Press release | Distributed by Public on 06/27/2024 03:01

Bliv en del af Radikale Venstres Talentprogram 2024/25

Nyhed
27. jun 2024

Bliv en del af Radikale Venstres Talentprogram 2024/25

Vil du brænde igennem som kandidat til kommunal-, regional-, folketings- eller europaparlamentsvalg? Vil du tage foreningsmæssigt eller kampagnemæssigt ledelsesansvar? Så kan du nu søge om at blive deltager på Radikale Venstres ambitiøse talentprogram, der lanceres for anden gang til efteråret.

Du ansøger talentprogrammet i nedenstående formular med en beskrivelse af et politisk eller organisatorisk projekt. Du kan eksempler på projekter fra sidste års ansøgninger nederst på siden.

Programmet løber fra september 2024 til maj 2025 (9 måneder) og fungerer som understøttelse af dit personlige udviklingsprojekt. Programmet består af fire undervisningsmoduler (to weekender og to hele weekenddage). Derudover tildeles du en mentor, som vi i dialog med dig udvælger pba. de behov, du har.
Forløbet er håndholdt og skræddersyet med undervisning, workshops, mentorfeedback, sidemandsoplæring og eget arbejde med projektet. Herunder kommer du til at skulle aflevere konkrete produkter forud for hver mødegang. Derudover giver talentprogrammet en plads i et unikt netværk med denne og den tidligere årgangs deltagere.

Programmet er tidskrævende, og det forventes af deltagerne at deltage på alle undervisningsmodulerne og at prioritere den fornødne tid til at arbejde selvstændigt med projektet undervejs. Alle ansøgere tages i betragtning uanset alder og merit i partiet, og der lægges vægt på at udvælge projekter med en vis variation. Der optages maksimalt 12 deltagere på talentprogrammet.

Der er et deltagergebyr på 200kr/måneden. Deltagere under 25 år fritages for gebyr.

Partiet dækker i forbindelse med weekendmodulerne transport, forplejning og i nogle tilfælde overnatning.

Spørgsmål til talentprogrammet og ansøgningsprocessen kan rettes til [email protected].

Nedenfor finder du datoer og indhold for talentprogrammets moduler og eksempler på projektbeskrivelser fra tidligere års ansøgninger.

Talentprogrammets moduler

Modul 1 (21.-22. september 2024): Den radikale vej til indflydelse

På dette modul stifter du bekendtskab med de andre deltagere og får lejlighed til at fortælle om, hvorfor du er radikal, og hvad du ønsker at opnå med dit projekt. Der vil være en workshop, hvor du får hjælp til at lægge en plan for arbejdet med dit projekt, og i fællesskab ser vi på, hvordan de enkelte projekter kan være en aktiv del af den radikale generationskontrakt.

Dertil sætter vi fokus på at slibe dit projekt til. Vi skal have etableret din 'sag', og hvilke værktøjer, du kan bruge for at lykkes med den.

Modul 2 (16. november 2024): Kandidatprofilering og det personlige lederskab

Det politiske spor: Kandidatprofilering
På denne kandidatworkshop fokuserer vi sammen på dig som kandidat. Hvordan kommer du i gang? Hvad er din profil? Hvordan finder du den gode sag at gå til valg på? Hvordan planlægger du den gode valgkamp?

Det organisatoriske spor: Det personlige lederskab
I dette modul fokuserer vi på frivilligledelse, mobilisering, medlemsinddragelse og på dig som leder. Vi dykker ned i samarbejdsformer, konflikthåndtering, ledelsesstile og strategiarbejde.

Modul 3 (1.-2 februar 2025): Kommunikation

Dette modul er en praktisk workshop i kommunikation i forskellige afskygninger. I løbet af weekenden kommer du til at arbejde med tale og kropssprog, du vil blive trænet som skribent, udfordret i debat, og vi vil arbejde med, hvordan du kan bruge forskellige medier til at fremme dit projekt.

Modul 4 (5. april 2025): Politisk forankring, den parlamentariske ramme og alliancedannelse

I dette modul bliver du klogere på den strukturelle politiske rammesætning på kommunalt, regionalt og national niveau. Særligt skal vi dykke ned i de økonomiske rammer, der er for at lave politik. Her får du hands-on erfaring med forhandlingsteknik og bliver klogere på, hvad politisk kapital er, hvordan man får mest muligt ud af en konstituering.

Modulet berører yderligere, hvordan du skaber alliancer og relationer, der kan have afgørende betydning for, at dit projekt lykkes.

Dimission (9. maj 2025)

Til dimissionen præsenterer alle deltagere deres projekt og arbejdet henover de seneste 9 måneder. Talentprogrammet får besøg af et nøje udvalgt ekspertpanel, der giver feedback og vejledning til det videre arbejde. Dimissionen afsluttes med en fejring med den tidligere årgangs deltagere.

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Vi ønsker at tilpasse det, når vi kender deltagerne, så det bliver så relevant som muligt for udviklingen af de optagne deltageres projekter.

Herunder kan du se eksempler på projektbeskrivelser fra sidste års ansøgerfelt

Mads Bay, forperson for Regionsforeningen i Hovedstaden. Organisatorisk profil:

"Udgangspunktet for mit projekt er en gennemarbejdet plan for det kommende regionsrådsvalg i Region Hovedstaden. Planen tænkes at omfatte følgende elementer:


• En valgstrategi som bygger på et klart politisk grundlag, der både er kommunikerbart og datadrevet. Med 29 forskellige kommuner der har store forskelle på både demografiske, uddannelsesmæssige og økonomiske faktorer, er der mange forhold som skal medregnes.


• Et gennemtænkt valgkampsbudget. Med omkring 500.000 kr. er der et stort behov for nogle klare prioriteringer om, hvordan valgkampsbudgettet skal bruges bedst muligt.


• En frivillige strategi for hvordan vi får flere med til at deltage i regionsrådsvalgkampen. Der er ofte en mindre interesse i regionsrådsvalgkampen end i kommunalvalget der forløber samtidigt. Der er derfor en stor udfordring med at få flere til at deltage i valgkampen. Sammen med det faktum at valgkampen omfatter 29 kommuner og 4 storkredse, udgør dette en væsentlig udfordring.


• Håndteringen af et stort kandidatfelt med mange særskilte interesser. Ved regionsrådsvalget i 2019 havde Radikale 31 kandidater. De mange kandidater skaber derfor et behov for en stor grad af koordinering."

Kristine Ammitzbøll-Bille, kandidat til kommunalvalget i København. Politisk profil:

"Ind på scenen

Fra mine studieår og i hele min karriere har jeg arbejdet politisk "behind the scenes". Nu ønsker jeg selv at træde ind på scenen og stille op for første gang!
Det skal være i København til kommunalvalget i 2025. Jeg har boet i byen hele mit liv. Politisk er jeg særligt optaget af, at få moderne københavnerfamiliers hverdag til at gå op. Jeg ser mig selv som en voksen, radikal stemme, der tænker i løsninger og tager ansvar. Særligt kredser mine politiske tanker om miljø, trafik, uddannelse, familieliv/arbejdsliv og kultur.


Og nu skal tankerne konverteres til en slagkraftig kampagne! Jeg har allerede udviklet en overordnet strategi og kampagneplan, men vil være lykkelig for at kunne arbejde mere med at operationalisere den i sparring med andre:

Hvordan skal ressourcerne - tid og penge - fordeles? Hvilke kanaler skal prioriteres? Hvilke netværk? En plan for at blive et kendt ansigt på SoMe? Helt konkret ønsker jeg mig også at blive skarpere på læserbrevsskrivning, pressehåndtering og Instagram. Og så har jeg 117 andre tanker om at få sådan en kampagne ud over rampen. Det er bare lettere, mere givende - og sjovere - at udvikle sammen med andre. Og sikkert også blive klogere på en hel masse, jeg ikke selv har tænkt over, ligesom jeg også vil glæde mig over at bidrage til de andre deltageres udviklingsforløb."

Julie Kajgaard, forperson for vælgerforeningen i Aarhus. Organisatorisk profil:

Helt overordnet vil jeg gerne arbejde med, hvordan vores vælgerforening bliver skarpere i at opfylde sit opdrag. Jeg vil gerne arbejde med, hvordan professionalisme kan gå hånd i hånd med frivillighed.


Jeg vil særligt gerne arbejde med, hvordan man som arbejdende bestyrelse kan gå fra drift til strategi. Herunder vil jeg gerne arbejde med, hvordan man kan rekruttere kompetente bestyrelsesmedlemmer.


I samspil med det vil jeg gerne arbejde med, hvordan man kan sætte krav til kandidaterne og valgte, og dermed også hvad kandidater og valgte kan forvente af vælgerforeningen.


Projektet strækker sig ud i alle grene af vælgerforeningens arbejde. For at skabe en begrænsning vil jeg derfor gerne arbejde med afsæt af det dygtige bestyrelsesarbejde i samspil med kandidater og valgte.