07/17/2024 | Press release | Distributed by Public on 07/17/2024 06:24

AIK Fotbolls P15 lag vidare till A slutspel i SEF Trophy 2024

Gruppspel

AIK - Örgryte (2-4)
Måndagen den 15 juli kl 09:00 klev AIK in i turneringen när man ställdes mot göteborgsklubben Örgryte IS på Mjörnvallen i Alingsås. Gnaget inledde matchen bra och tog ledningen tidigt i matchen, däremot replikerade Örgryte snabbt till 1-1. I den andra halvleken tog göteborgslaget kommandot och satte dit tre mål - och AIK:s sena reduceringsmål innebar endast en förfining av slutresultatet som skrevs till 2-4.

Trelleborgs FF - AIK (0-2)
Tisdagen den 16 juli kl 16:00 var det dags att spela omgång två av tre i gruppspelet av årets SEF Trophy. Trelleborgs FF stod för motståndet på Gerdskenvallen. AIK lyckades både sätta dit två bollar, samt hålla nollan - trots att man efter en utvisning i den andra halvleken spelade med tio man. Slutresultatet skrevs till 2-0.

Östersunds FK - AIK (0-2)
Onsdagen den 17 juli kl 12:30 spelades den sista gruppspelsmatchen och det var ett A-slutspel som låg i potten. AIK inledde stark då man var i en 2-0 ledning redan efter 15 minuters spel. Ledningen skulle sedan hålla hela matchen och slutresultatet skrevs till en 2-0. Segern innebär att AIK placerar sig på en andra plats i grupp 1, och är därmed kvalificerade för A-slutspel.

Åttondelsfinal
I och med en andra placering i gruppspelet så innebär det att AIK kommer att spela åttondelsfinal mot tvåan i grupp 2, Östers IF. Matchen spelas torsdagen den 18 juli kl 13:40 på Mjörnvallen.

Kvartsfinal
Vid ett eventuellt avancemang kommer man att redan samma dag spela kvartsfinal mot segraren i grupp tre, Helsingsborgs IF. Matchen spelas torsdagen den 18 juli kl 19:50 på Gerdskenvallen.

Semifinal
Går man vidare från kvartsfinalen så väntar en semifinal som spelas fredagen den 19 juli kl 14:10 på Mjörnvallen.

Final
Finalen kommer att spelas lördagen den 20 juli kl 18:30 på SKF Arena i Göteborg.