True Finns

06/26/2024 | Press release | Distributed by Public on 06/26/2024 00:46

Sebastian Tynkkynen vetosi demareihin MTV:n Puheenjohtajatentissä: ”Älkää leikkikö kansallisella turvallisuudella”

Suttuisesti soivaa poliittista posetiivia veivattiin jälleen Porissa, kun puolueiden puheenjohtajat tai heidän tuuraajansa solvailivat läpitutuista asioista. Vihapuheen kaltainen sananparsi ja railoksi repeävä polarisaatio leimaavat yhä näkyvämmin poliitikkojen dialogia. Toivottavasti ei kuitenkaan kansallisen turvallisuuden kustannuksella.

Hallitus selvisi maanantaina eduskunnan luottamusäänestyksestä ja Wille Rydmanin tahtiin lähdettiin Porissa liikkeelle. Vihervasemmisto uhkuu edelleen pyhää vihaa erityisesti perussuomalaisia kohtaan. Yhteiskunta polarisoituu ja se näkyy valitettavan hyvin myös Suomen poliittisessa järjestelmässä.

- Kyllä asetettiin rima todella matalalle, kuka tässä maassa voi ministerinä toimia ja toivon, että hallituspuolueita edes ihan vähän hävettää, julisti vihreiden Sofia Virta.

Kristillisten Mika Poutala sen sijaan näki elinkeinoministeri Rydmanin toimineen ministerinä "erittäin hyvin" ja siitä ei moitteita ole tullut. Poutalan mukaan nykyinen meno onkin peräisin "opposition pelikirjasta, tuoda välikysymyksiä peliin".

- Oppositio yrittää kaataa hallituksen, se on ihan normaalia, Poutala pohti.

"Älkää leikkikö kansallisella turvallisuudella"

Käännytyslaki on käsittelyssä eduskunnassa ja SDP on vaatinut siihen muutoksia. Mahdotonta sen hyväksyminen on mitä ilmeisimmin sekä vihreille että vasemmistoliitolle.

- Nyt katse kohdistuu hallintovaliokuntaan, onnistutaanko siellä riittävästi korjaamaan lakia, pyöritteli sosiaalidemokraattien Antti Lindtman.

- Demareille haluaisin sanoa, että sisäisesti julkisuudessa olleiden tietojen perusteella olette painostaneet omia edustajia, jotka ovat ikään kuin olleet kaatamassa lakia mutta julkisuudessa sanotte, että katsotaan, mitä tulee tapahtumaan, totesi Sebastian Tynkkynen:

- Nyt pyydän: älkää leikkikö kansallisella turvallisuudella!

Yleisradion budjettia leikattava

Raikas tuulahdus keskusteluun saatiin, kun pöydälle nostettiin Yleisradion rahoitus ja sen mahdollinen leikkaus. Päätöstä sorvaavassa työryhmässä ovat mukana kaikki puolueet, ja jakolinja kulkee tässäkin kysymyksessä enemmän tai vähemmän isojen hallituspuolueiden sekä opposition välillä.

- On aika kummallista, että arvostellaan esimerkiksi sosiaaliturvan leikkauksia ja muita vastaavia, mutta kun puhutaan Yleisradiosta, niin sitten tuleekin tämä "ei kyllä siellä on tärkeätä pitää massit ja ottaa kansalaisilta nämä yletulot", Tynkkynen kuvaili nykytilannetta.

- Tämä on ihan käsittämätöntä! Mielestäni Yle on nimenomaan sellainen kohde, mistä kannattaa leikata, koska sen budjetti on niin valtava, ja Ylen toiminta myös vääristää media-alan kilpailua tällä hetkellä Suomessa.

SUOMEN UUTISET