22/11/2024 | Press release | Distributed by Public on 22/11/2024 08:42
Alt for mange børn vokser op med vold som en del af dagligdagen. I dag holder social- og boligministeriet et stormøde med en lang række interessenter for at finde løsninger, der kan være med til at stoppe volden.
Tal fra Børns Vilkår viser, at cirka hvert femte barn i 8. klasse i Danmark har oplevet forskellige former for fysisk vold i hjemmet. Det kan for eksempel være at blive skubbet, rusket, nevet eller revet i håret af forældrene. Og knap hvert fjerde barn i 8. klasse har været udsat for psykisk vold i hjemmet som eksempelvis at blive udelukket med tavshed eller at blive truet med at blive smidt ud hjemmefra. Ses der på grovere fysisk vold som slag og spark, er der ni procent af børnene, der svarer, at de har oplevet det.
Ingen børn skal vokse op med hverken fysisk eller psykisk vold i hjemmet. Derfor samler social- og boligministeren i dag en lang række organisationer, der til daglig arbejder med at stoppe vold mod børn. Her vil de diskutere, hvordan vi som samfund bliver bedre til at forebygge, opspore og behandle børn, der oplever vold i hjemmet.
Stormødet kommer efter der tidligere på året blev oprettet en arbejdsgruppe om vold mod børn og unge. Arbejdsgruppen, som består af repræsentanter fra flere relevante organisationer, skal blandt andet komme med anbefalinger til, hvordan vold mod børn kan undgås. Dagens stormøde og organisationernes input skal danne afsæt, når arbejdsgruppen mødes igen.
Social- og boligminister Sophie Hæstorp Andersen siger:
Alt for mange børn vokser op med vold i hjemmet. Det skal vi som samfund ikke acceptere. Derfor er jeg glad for, at det er lykkedes at samle så mange gode kræfter med forskellige fagligheder og erfaringer på området. Vi skal stå sammen om at finde de gode løsninger og stoppe psykisk og fysisk vold mod børn.
Det var i forbindelse med aftalen om udmøntning af reserven på social-, sundheds- og arbejdsmarkedsområdet for 2024 - 2027 (SSA), at der blev sat penge af til arbejdsgruppen.
Arbejdsgruppens anbefalinger forventes offentliggjort i løbet af 2025.
Social- og Boligministeriets pressetelefon, tlf.: 4185 1360 (modtager ikke sms).